1

Välj projekt du vill stödja

2

Välj typ av insamling

3

Gör din insamling personlig

4

Publicera din insamling

Flyktingkriser

Just nu tvingar krig, konflikter och förföljelse i Ukraina, Syrien, Afghanistan och Jemen miljontals människor att lämna allt bakom sig för att göra den farliga resan till säkerhet.FN:s flyktingorgan UNHCR leder arbetet för att skydda barn och familjer som har tvingats fly sina hem på grund av krig och förföljelse. Ett arbete som aldrig varit mer relevant än idag.UNHCR kämpar för flyktingars rättigheter, ger dem livräddande nödhjälp och en tryggare framtid.

Välj Projekt Läs mer...

Syrien

Kriget i Syrien har pågått i sju år. Många barn i Syrien har aldrig upplevt något annat än krig och riskerar att bli en förlorad generation.

Behovet av humanitär hjälp är enormt. UNHCR ger livräddande
nödhjälp som mat, vatten, skydd och sjukvård till utsatta människor inne i Syrien
och i grannländerna.

Men insatserna kräver pengar. Därför ber vi om din hjälp.

Starta din egen insamling idag för att hjälpa människorna på
flykt från våldet i Syrien.

Välj Projekt Läs mer...

Ge bort din födelsedag till någon som verkligen behöver den

Grattis till att du snart fyller år! Vi vill uppmuntra dig till att fira din födelsedag på ett sätt utöver det vanliga.
Starta en egen insamling och be dina vänner ge ett bidrag istället för en
födelsedagspresent. Din födelsedag kan till exempel ge en familj på flykt en
tillfällig bostad, ett skolpaket till ett barn eller livsviktig sjukvård till
en människa som behöver det.

Ge bort din födelsedag - hjälp människor på flykt.

Välj Projekt Läs mer...

Julinsamling

Kyla och iskalla vindar gör livet på flykt i länder som Ukraina, Syrien och Afghanistan extra svårt i jul.Under vintern ökar FN:s flyktingorgan UNHCR insatserna där kylan slår till. Tält och boenden behöver isoleras, det behövs filtar, kaminer, sovsäckar och varma vinterkläder.Ditt stöd behövs i jul för att göra detta möjligt. Starta en insamling som hjälper människor på flykt och ser till att UNHCR kan hålla barn och vuxna varma och trygga.Ge värme till någon som har förlorat allt. Starta en julinsamling idag!

Välj Projekt Läs mer...

Ge bort dina presenter - hjälp flyktingar!

Starta en egen insamling och ge bort
dina presenter till människor som tvingats fly sina hem. Det finns oändligt med
bra tillfällen att starta en egen insamling. Bröllop, student, jul, mors dag,
ramadan, springa lopp eller annan tävling. Din insamling kan till exempel ge en familj på flykt en tillfällig bostad, ett skolpaket till ett barn eller livsviktig sjukvård till en människa som behöver det.

Välj Projekt Läs mer...

Hjälp till Afghanistan

Det är svårt att hitta ord. Nästan 2500 kvinnor och barn har dödats eller sårats i strider i år enligt FN - en skrämmande siffra.Just nu är osäkerheten stor i landet. Kvinnor och barn är livrädda. Vad kommer att hända nu?Miljoner människor är på flykt från konflikter, torka och fattigdom i landet. Hjälpbehoven är enorma.Tillsammans med människor som du har tusentals människor fått nödhjälp som mat, tak över huvudet, hygienartiklar och annan livräddande nödhjälp i år.UNHCR sviker inte det afghanska folket som har fått vårt beskydd i 40 år. Vi är på plats i de flesta provinser och grannländer, har 200 fältarbetare i Afghanistan och samarbetar med 13 lokala frivilligorganisationer.UNHCR stannar kvar så länge människor på flykt behöver vår hjälp. Vi delar ut akut nödhjälp, kämpar för flickors rätt att gå i skolan och kvinnors möjligheter att arbeta. Med din hjälp kan människor leva - inte bara överleva.

Välj Projekt Läs mer...

The sports challenge - for people forced to flee

Ska du springa din första mil? Cykla genom Sverige från norr till söder? Ska du genomföra En svensk klassiker, eller kanske går du i tankar på att ta dig an nästa års Vasalopp? Oavsett vilken utmaning du har satt upp för dig själv kan din kämparglöd bli en hjälp för människor som tvingats fly sina hem. Starta en insamling i samband med din utmaning, sprid till vänner och familj och gör skillnad för människor på flykt.

Välj Projekt Läs mer...

Rohingya

Läget är akut - 620 000 rohingyer har flytt till Bangladesh sedan den 25 augusti 2017. Rohingyafolket är en av världens mest förföljda folkgrupper enligt FN. UNHCR är på plats med tält och nödhjälp för att skydda rohingyafolket. Men mer stöd behövs! Starta en egen insamling idag för att bidra till UNHCR:s arbete för människor som förlorat allt.

Välj Projekt Läs mer...