"Vintern väntar inte. Världen har blivit kall och barn och familjer fryser. Det är hög tid för värme, hjälp till att sprida den."

Idag sitter jag framför datorn och skriver, jag skriver en önskelista. Vad ska jag önska mig i julklapp? En tröja? Nej. En ny Cykel? Hmm, den gamla är ju inte riktigt rätt färg. Jag skriver ner det på min lista. Ute faller tunga snöflingor som sakta smälter när de nuddar marken, det är vackert att se på. Senare samma dag ser jag en artikel från UNHCR (FN:s flyktingorgan), i den står det att människorna på flykt från krig och konflikter, de som inte har någonting förväntas ha det svårt att överleva vintern i flyktinglägren i de kalla, mörka vintermånaderna. Jag tänker på hur jag sitter i mitt varma hus och ser hur snön faller ute. Där och då bestämmer jag mig, julen handlar om att ge och om att sprida kärlek. Cykeln känns med ett väldigt långt borta. Jag börjar fundera på hur jag kan ge till de som är på flykt, bli månadsgivare? Skänka ett gåvopaket? Båda sätten att skänka är otroligt viktiga och kan ge så mycket till de som har så lite, men jag vill göra mer. Jag bestämmer mig för att starta en insamling till de familjer som har det svårt nu när vintern kommer.

Jag hoppas att vi tillsammans kan vara med och bidra till de familjer som har svårt att överleva vintern i år. Alla bidrag är viktiga, stora som små! De insamlade pengarna kommer att gå till flyktingarna i t ex Jordanien som har flytt från kriget i Syrien.

Recent activity

  • Camilla Sundberg Camilla Sundberg Donated 300 kr

    Bra initiativ Andrea! Alla kan behöva lite värme!