Created By:
Sanna Gunnar Elg
Collecting for:
Flyktingkriser
BID FOR BETTER
Auktion och loppis till förmån för människor på flykt

Familjer och barn på flykt
Det är med magont, ilska och sorg vi kunnat följa den ökade nyhetsrapporteringen om människor som lever på flykt. Människor som drivs från sina hem och sina hemland och tvingas ge sig ut på möjliga och omöjliga flyktvägar i jakt på en tryggare punkt där de kan uppehålla sig tills de kan återvända hem, eller där de kan försöka etablera ett nytt liv, eftersom de kanske aldrig kan återvända hem. Flyktvägar som ofta innebär att de riskerar sina egna och sina barns säkerhet och liv, en flykt med många risker och få rättigheter. Droppen blev för mig när jag gick till Fotografiska och såg utställningen “där barnen sover” som med foton, film och intervjuer skildrar barn som lever på flykt. Det finns ingen som helst rättvisa i att barn, eller någon överhuvudtaget, ska behöva leva under de omständigheterna, och jag gick därifrån och kände mig totalt lamslagen och handfallen. Vad kan man göra? Hur ska man kunna bidra och göra något för att minska den misär dessa människor utsätts för? Alla idéer jag kom kändes liksom lite tafatta, men jag tänker ändå att något är bra mycket bättre än inget.

Loppis & auktion
Är det något de flesta av oss i den här delen av världen har så är det ett överflöd av prylar och kläder, så jag tänkte därför att vi kan passa på att byta lite grejer med varandra, så slipper vi köpa nytt, och samtidigt samla in pengar för att hjälpa människor på flykt.

Tanken är såhär:
Ni samlar ihop kläder, barnprylar, porslinskatter, böcker ni tröttnat på, tavlor ni målat, sylt ni kokat, chili ni odlat osv och så kör vi en hederlig loppis, men istället för att ge varandra pengar ger vi pengarna till de som verkligen behöver. I tillägg kör vi även en auktion, där vi auktionerar ut lite större/dyrare grejer, men även tjänster, upplevelser eller vad för skoj ni nu lyckas komma upp med. Tänk musikhjälpens auktion. Allt går att auktionera ut. Brinner du för pimpelfiske? Bra, auktionera ut en dag med dig på isen. Kan du sjukt mycket om viner? Fint, auktionera ut en vinprovning. Skidlektion i Hammarbybacken för nybörjare? Kör. Snabbkurs i hur man bakar det perfekta surdegsbrödet eller gör surkål eller brygger egen öl? Hipsters gonna love it. Signerad Carola-affish? Det finns alltid någon. För att riktigt maxa kombinerar vi detta med lussefirande på självaste Luciadagen.

Alla intäkter sedan oavkortat till UNHCR, FNs flyktingorgan.

Sammanfattningsvis: en anledning att julstäda ut lite gammal skit man tröttnat på, en chans att göra nya fynd och hitta feta julklappar, en anledning att ses och dricka glögg och äta lussekatt, och så kan vi förhoppningsvis ge vårt bidrag i förhoppning att det ska kunna göra livet lite, lite drägligare för någon som verkligen behöver det.

Mer exakt info om lokal och detaljer kommer när det närmar sig, men ca.13.00-18.00 den 13/12 någonstans i innerstan eller söderförort (har ett par olika alternativ för tillfället). Boka upp dagen redan nu, och börja rensa i garderober och källarförråd, slå an din kreativa sida eller fundera ut vad du har för kunskaper och talanger som du kan bjussa någon annan på.

Har ni kontakter, idéer, företag som kan sponsra med saker, bullar, bidrag till auktionen osv, hör av er!
sannacelg@gmail.com

Självklart är alla vänner, bekanta, kollegor, släktingar osv välkomna!

Länk till facebook-evenemanget med ytterligare info om loppisen hittar ni här:
https://www.facebook.com/events/196759410655394/

Låt oss se vad vi kan göra, tillsammans.

Vi ses,
Sanna
Donate
38,629 kr
193%
0 Days left

Sanna Gunnar Elg donated 16,179 kr

Recent activity

 • Andreas Röine Larsson Andreas Röine Larsson donated 50 kr

 • Annika Sjölund-Alsberg Annika Sjölund-Alsberg donated 1,000 kr

  Anledningen talar väl för sig själv. En liten insats från mig som bor i en varm lägenhet, har en skön säng, rör mig fritt på gatorna, äter mig mätt och min nära och kära i min närhet.

 • Sanna Gunnar Elg Sanna Gunnar Elg donated 900 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 300 kr

 • Malin Jägestedt Malin Jägestedt donated 500 kr

 • Sanna Gunnar Elg Sanna Gunnar Elg donated 7,879 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 4,500 kr

 • Sanna Gunnar Elg Sanna Gunnar Elg donated 5,500 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 5,000 kr

 • Sanna Gunnar Elg Sanna Gunnar Elg donated 1,900 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 3,100 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 3,500 kr

 • Andreas Röine Larsson Andreas Röine Larsson donated 500 kr

 • Anonymous User Anonymous User donated 1,000 kr

 • Yvonne Pettersson Yvonne Pettersson donated 500 kr

 • Christofer Elg och My Pettersson Christofer Elg och My Pettersson donated 1,000 kr

  :)

 • Lena Elg Lena Elg donated 500 kr

  Vi kan inte bara se på utan att göra något.

 • Göran Elg Göran Elg donated 500 kr

  Save our kids !

 • Sanna Elg Sanna Elg donated 500 kr

  And we´re off!